06-34009124 hallo@isimedia.nl

Communicatieplan

In-company (groep)

Aantal deelnemers

10-15

Prijs

€ 1500

Lengte

18 uur (3 dagen)

Startdatum

In overleg

Doelgroep

Bestuurders, werkgroepen communicatie

Een communicatieplan voor de kerk is zeer belangrijk. Want communicatie is het bindmiddel voor de gemeenschap en om het beeld van de kerk voor de directe omgeving te versterken, staan vele communicatiemiddelen ter beschikking. Dat vraagt nieuwe competenties en een nieuwe aanpak. Deze groepstraining geeft je power zodat je grip krijgt op communicatie

Inhoud

Een communicatieplan voor de kerk is zeer belangrijk. Want communicatie is het bindmiddel voor de gemeenschap en om het beeld van de kerk voor de directe omgeving te versterken, staan vele communicatiemiddelen ter beschikking.

Communicatie is door de jaren steeds complexer geworden. Naast het papieren kerkblad en de zondagsbrief of het liturgieblad zijn website, sociale media en e-mailnieuwsbrieven erbij gekomen. Overal is digitale communicatie aanwezig, via mobiele telefoon, tablets en p.c. Daarnaast staat de kerk onder druk. Vergrijzing, minder leden, moeite om vrijwilligers te vinden fusies, kerksluitingen, een bevreemdend beeld van buitenstaanders of zelfs antikerkelijke sentimenten vragen om een goed communicatieplan.

Deze ontwikkelingen geven vragen die voor iedere kerk wel herkenbaar zijn:

  • Hoe boor je nieuwe doelgroepen aan?
  • Hoe blijf je als kerk relevant?
  • Hoe kom je aan goede informatie voor al je communicatie?
  • Wat doen we met de kosten van kerkblad en website?
  • Wie van onze vrijwilligers gaan dat allemaal bijhouden?
  • Hoe komen we aan donaties?

Dat vraagt nieuwe competenties en meen nieuwe aanpak: een effectief en prettig kerkelijk communicatieplan. Deze groepstraining geeft je net dat stukje power meer zodat je grip krijgt op communicatie

We analyseren samen de pijnpunten, richten ons op de toekomst, en optimaliseren ieder kanaal zodat met minder geld meer effect kan worden bereikt. Uiteraard betrekken we je kerkblad naast je online communicatiekanalen zoals je website, elektronische nieuwsbrieven en sociale media als Facebook, Whatsapp, TikTok of YouTube.

 

Aanvragen

Leuk dat je interesse hebt in deze training. Kies hieronder voor de knop Aanvragen om je aan te melden voor deze training.

Bij deze in-companytraining nemen we zo snel mogelijk contact met je op om je verdere wensen door te nemen.