06-34009124 hallo@isimedia.nl

Communicatiestrategie voor non-profits

In-company (groep)

Aantal deelnemers

10-15

Lengte

18 uur (3 dagen)

Startdatum

In overleg

Een communicatieplan voor de kerk is zeer belangrijk. Want communicatie is het bindmiddel voor de gemeenschap en om het beeld van de kerk voor de directe omgeving te versterken, staan vele communicatiemiddelen ter beschikking. Dat vraagt nieuwe competenties en een nieuwe aanpak. Deze groepstraining geeft je power zodat je grip krijgt op communicatie

Inhoud

Communicatie is door de jaren steeds complexer geworden. Naast het papieren kerkblad en de zondagsbrief of het liturgieblad zijn website, sociale media en e-mailnieuwsbrieven erbij gekomen. En ontstaat de vraag of je niet aan ‘de app’ moet. Overal is digitale communicatie aanwezig, via mobiele telefoon, tablets en p.c. Daarnaast staat de kerk onder druk. Vergrijzing, minder leden, moeite om vrijwilligers te vinden fusies, kerksluitingen, een bevreemdend beeld van buitenstaanders of zelfs antikerkelijke sentimenten vragen om een goed communicatieplan.

Herken je dat?

In deze meerdaagse zeer gewaardeerde training ga je aan de slag met de basis van je communicatiestrategie en de kern van je organisatie. Je leert dat zo te doen dat je zienderogen de juiste heipalen op de juiste plaats in je communicatiemix weet te zetten.

Je gaat in deze training aan de slag met het communicatiecanvas. Met de groep onderzoeken we wat jullie visie is op communicatie en welke communicatieproblemen jullie willen oplossen. Samen komen we tot jullie kernwaarden en gaan aan de slag met kansen en bedreigingen om jullie heen, en hoe je jullie sterke kanten daarvoor kunt gebruiken (of zwakten kunt versterken). Dat mixen we tot de aanpak die precies bij jullie kerk past.

Vervolgens kijken we naar jullie doelgroep: voor wie en met wie doen jullie dat.

Afhankelijk van jullie wensen of startpositie, slaan we daarna de brug naar de praktijk en gaan we huisstijl, kblad, website en sociale media optimaliseren.

Vanwege de groepsopdrachten en gewenste interactie wordt deze training alleen in-company op locatie gegeven.

Wil je (daarna of ook) praktisch aan de slag? Bekijk dan de training ‘Samenhang in je communicatie

 

 

Aanvragen

Leuk dat je interesse hebt in deze training. Kies hieronder voor de knop Aanvragen om je aan te melden voor deze training.

Bij deze in-companytraining nemen we zo snel mogelijk contact met je op om je verdere wensen door te nemen.